Workshop & lezingen

Ons moto is ; Genieten van de natuur om ons heen met al haar aspecten is een boeiende manier om je te kunnen ontspannen

Met de opkomst van de digitale camera trekken veel mensen eropuit om al het moois wat ze tegen komen vast te leggen met een compactcamera dan wel een digitale spiegelrelex. Wil je graag betere natuurfoto’s maken en wil je het maximale uit je camera halen, dan is een workshop mogelijk iets voor u.

De compact camera is gemakkelijk in gebruik om landschap en macro opnamens te maken. De spiegelreflex heeft als voordeel dat u een keuze kan maken uit een groot aantal verschillende opjectieven met verschillende brandpunten.     

Bij het volgen van een workshop ontvangt u een boekje waarin veel wetenswaardigheden en tips en trucs staan die vervolgens in de praktijk uitgeprobeerd kunnen worden. Enkele onderwerpen die aan de orde komen zijn: compositie, belichting, gebruik van diafragma keuze, standpunt, controle van scherpte en diepte, aflezen van histogrammen, hoe kun je vliegbeelden van vogels vastleggen, gedrag van vogels/diersoorten opzoeken en vastleggen.

Naast fototechnische zaken wordt er dus ook aandacht geschonken aan vele biologische wetenswaardigheden die van belang kunnen zijn om een foto iets specifieks te geven.